torsdag 8 augusti 2013

Låt er inte luras!

Moderaterna går på bred front ut och aviserar satsningar på försvaret. I media över hela Sverige skriver man om satsningar på än det ena än det andra. Senaste utspelet gäller en uppgradering av Stridsvagn 122.

Det låter ju fantastiskt bra att man äntligen gör något för det åderlåtna försvaret men vad handlar det om egentligen? Jo det är faktiskt inte någon satsning alls utan bara beslut på redan planerat materielunderhåll och det tas inom ram. Det tillförs inte en krona.

Försvaret har varit underfinansierat i många år och Försvarsmakten skjuter därför ett berg av materielunderhåll framför sig. Dessutom har tidigare beslutade materielinköp försenats av ekonomiska skäl. Några av dessa tycks nu kunna bli av. I klartext har man åkt runt med gamla substitutfordon som borde ha skrotats för länge sen och behövda uppgraderingar har skjutits på framtiden.


En satsning är när man tillför något i form av tex kraft, resurser och prioritet. Det som nu sker är bara underhållsåtgärder. Insatsorganisationen är inte uppfylld på långa vägar och läget är prekärt.
Låt er inte luras av Moderaternas fina ord om "satsningar", det är bara ljug.

/C

Ps. Jag har varit (m) trogna länge men det är slut med det nu. De får inte min röst i nästa riksdagsval. Dessvärre verkar det inte vara mycket bättre någon annanstans men den som överväger att marknadsföra (sd) i kommentarsfältet kan tänka om. Det är INTE aktuellt! Ds.

Mer:
Skipper
Skipper igen
Wisemans Wisdoms
Lt Daniel Vikström i Skövde Nyheter

4 kommentarer:

 1. Tror det blir en blankröst då. Jag ställer hopp till påtryckningar från SD och S samt stöd från Fp och Kd för att stärka försvaret.

  SvaraRadera
 2. Summa summarum: "Satsningar" verkar vara synonymt med "Halveringar" i Alliansens försvarspolitik. Tag med Er denna vetskap till valet 2014

  SvaraRadera
 3. I brist på alternativ blir det blankt. En misstroendeförklaring som tyvärr rationaliseras bort som "soffliggare". Helt fel eftersom en soffliggare är passiv och inte bryr sig. Jag väljer aktivt en blankröst för att jag bryr mig och inte ser några alternativ i dagens partiers politik. Men, jag räknas hellre som soffliggare än att ge mandat åt nuvarande politik.

  SvaraRadera
 4. Hultqvist slår Enström alla dagar. Det blir kanske inte mer pengar, men åtminstone en minister som håller sig till sanningen - uppfriskande! Och med handen på hjärtat kan det bli värre?

  SvaraRadera

Skriv en signatur för underlätta vid repliker och debatt.
Håll dig till ämnet och god ton.
Bloggägaren förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer utanför skjutgränserna.