tisdag 6 juli 2010

Gallup-undersökning hos Wiseman

Med anledning av det nya* avtalet för Försvarsmaktsanställda och den internationella tjänstgöringsplikt som det innehåller har Wisemans Wisdoms ordnat en Gallup-undersökning.
Jag uppmanar alla FM-anställda att svara på de tre frågorna som Wiseman ställer.

Självklart har jag själv redan svarat.
Jag är positiv till internationell tjänst och tycker i grund och botten att det är självklart att anställda omfattas av skyldighet att tjänstgöra där Staten säger att vi ska jobba. Införandet är dock under all kritik, som vanligt. Att skicka ut avtalet i semestertider är fruktansvärt dåligt och jag hoppas att någon ansvarig får på tafsen för det.*"Nya" är egentligen missvisande eftersom alla nyanställda från 2004 och framåt har internationell tjänstgöringsskyldighet i sina avtal. Avtalet har alltså funnits i sex år och det har inte hörts något från officerskadern förrän ifjol. Då var det personal som skulle gå nivåhöjande utbildning som fick kravet att skriva på och även då var det i semestertider.
Jag kan tycka att officerskadern borde ha reagerat långt tidigare. Det är ganska sent att gör det nu.

Men men, inlägget handlade ju om att rösta hos Wiseman. Gör det nu!

1 kommentar:

  1. Rätt så, herr Cynisk... Det hela har varit "på gång" ett bra tag, och det är under alla omständigheter för sent att reagera nu. Vad som däremot borde debatteras mer i det Svenska samhället är inte FMs Internationalisering, utan dess marginalisering. Vad som skapas är en helt ny "kader" eller grupp i samhället med inte bara nya tjänstgöringsskyldigheter, utan en helt ny "livsform" eller "livsstil" skild från resten av Sverige överhuvudtaget. En stat i staten, helt enkelt. Så vidare mäktigt eller märkligt kan detta etablissemang inte bli, givet budgetmässiga förutsättningar, men själva deltagarna i det politiska experiment som nu inletts, får det pin livat..

    SvaraRadera

Skriv en signatur för underlätta vid repliker och debatt.
Håll dig till ämnet och god ton.
Bloggägaren förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer utanför skjutgränserna.