söndag 2 juni 2013

Ännu en

Kollegan sökte förflyttning till ett annat förband av sociala skäl. Mottagande förband hade en vakans de gärna ville fylla. "Nej, inte just nu, men om ett år när omstruktureringen är genomförd och läget är mer stabilt", fick han som svar.
Kollegan fortsatte pendla och begärde ett år senare ånyo förflyttning. Inte heller denna gång kunde förbandet släppa honom eftersom det egna vakansläget är trängande. Nu väljer kollegan att i stället säga upp sig från sin tjänst varvid Försvarsmakten får två vakanser i stället för en. Bra jobbat!

När ska förbanden lära sig?

Tidigare inlägg: Rörande personalrörlighet

/C

5 kommentarer:

 1. Vakanser?
  Har vi inte just fått uppdrag att minska med 500 yoff?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo - vakanserna plockas bort i PRIO...

   @ Cynisk

   Nu är det väl så att det är HR-centrum som överprövar alla transportansökningar....

   ...och att låta fasaden krackelera så snart efter den stora tomboladragningen går ju inte. Vakanserna i tombolan fördelades till stor del på utvecklingsorganisationen, och det går inte ens att få tillstånd att sätta ut en platsannons för någon av de vakanta tjänsterna....

   Vi har för länge sedan passerat den kritiska massan, och viss kompetenser är numera singelkompetenser. Detta faktum skulle bli otäckt uppenbart om man tillät fri rörlighet bland personalen.

   Sökförfarande heter det visst så fint, men ALLT överprövas av HRC - så inte nog med att vi på det ekonomiska planet leker marknadsekonomi i en planekonomi - vi gör det även inom HR-området.

   Jag har själv många kollegor som burit uniform när man träffat dem ena veckan, veckan efter när man träffat dem så har de varit civilklädda och anställda i konsultbranchen.

   Men själv tänker jag på rent djävulskap gå kvar till 71, undrar om man kan inneha en befattning i insatsorganisationen vid den åldern....

   Radera
  2. Nja, Central Personalförsörjningsnämnd (PFN), som jag tror du avser när du skriver HRC, behöver inte genomföras när både mottagande och avsändande förband är överens. Det är vid skiljaktighet som ett förband kan överklaga och då avgörs det i CPFN.


   Radera
  3. FM ska reducera numerären med några hundra pga ekonomin, inte för att det är någon övertalighet. Vissa förband har ett riktigt dåligt personalläge. Precis som Trident skriver är man nere på singelkompetenser inom flera områden.

   Radera
 2. Jo ute på verkstadsgolvet saknas det folk på alla förband, ändå är vi för många.
  Vet ej vem som får ihop den matematiken.

  SvaraRadera

Skriv en signatur för underlätta vid repliker och debatt.
Håll dig till ämnet och god ton.
Bloggägaren förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer utanför skjutgränserna.