söndag 27 juni 2010

Johanne igång igen

Johanne Hildebrandt har återigen visat att man faktiskt kan förstå vad fredsstödjande operationer är för något, även om man är civil.
I sitt senaste debattinlägg lägger hon flera smörpassningar till Helle Klein, Lindeborg och vänstern i gemen, passningar som skulle ha gjort Sven-Göran Eriksson lycklig.
Att Aftonbladet publicerar det hon skriver är anmärkningsvärt eftersom hon inte är emot Sveriges väpnade bidrag internationellt såsom många övriga skribenter är.
Johanne har under en månad varit på plats i Mazar-e Sharif och följt den svenska kontingenten och har verkligen koll på vad ISAF-bidraget innebär och vad de svenska soldaterna är för ena typer.

Hon har tidigare medaljerats för sina insatser för oss veteraner och hon visar sig gång på gång värd den utmärkelsen.

Det är dock inte passningen till vänsteryttrarna som är det mest finurliga i artikeln utan den till reklammakarna där hon vänder sig mot det orealistiska i hur soldatens tillvaro beskrivs. Jag fullkomligen älskar slutklämmen:
"...Har du det som krävs för att sitta inklämd i ett stridsfordon 90 i full stridsutrustning under 18 timmar och stirra på ett fält natt efter natt? Har du tålamod att leta efter vägbomber i timmar i 48-gradig hetta? Orkar du gå på fotpatrull i fyra timmar släpandes 40 kilo utrustning? Tycker du det är en utmaning med värmeutslag, ständigt väntande, fotsvamp och dålig mage på grund av grönpåsarna?


Framför allt – orkar du med att tyckare inom media använder dig som slagträ i den politiska debatten, trots att de inte har en aning om vad du sysslar med?

Då ska du definitivt bli soldat.
"
Det enda som kunde tillagts är något om att få reducerat traktamente för lyxen att bo i Mozzidome och äta grönpåse.


Johanne, stöter jag på dig i insatsområdet eller hemmavid så ska jag bjuda dig på ett glas. Det är du värd. Ditt slit och dina insatser gör nytta för mig och mina gelikar. När du går runt campen, sur över att ha missat ännu en transport, tänk då på att vi soldater och officerare uppskattar det du gör, att du har vårt stöd. Medaljen från Fredsbaskrarna och hyllningarna på internet får påminna dig.

2 kommentarer:

  1. Instämmer. Bra skrivet Cynisk. Det länkas och kopieras.

    SvaraRadera
  2. Fy fan vad den tjejen är bra. Alltid ärlig och alltid öppen, alltid välspråkig. Konungens medalj i 8'e härnäst? Vart nominerar jag henne?

    SvaraRadera

Skriv en signatur för underlätta vid repliker och debatt.
Håll dig till ämnet och god ton.
Bloggägaren förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer utanför skjutgränserna.