tisdag 29 mars 2011

Roger Waters veteranstöd


Svenska veteraner har fått ett oväntat skyddshelgon i forne Pink Floyd-stjärnan Roger Waters. Fredsbaskrarna Sverige skriver:

Roger Waters, det kreativa geniet bakom Pink Floyd firar 30-årsjubiléet av The Wall med en
historisk Europaturné.

Fredsbaskrana kan stolt presentera att han bjuder in 20 svenska veteraner (10 st/konsert) som har skadats under internationell insats till konserten samt till ett personligt möte efter spelningen. Konserterna kommer att äga rum på Ericson Globe Arena, Stockholm 4 och 5 maj.

Nominera senast 4 april en kandidater för en biljett till: jens.pettersson@fredsbaskrarna.
E-postadress och telefonnummer till både Du som nominerar och kandidaten måste finnas med. Därtill en kort beskrivning av kandidatens fysiska skada, eftersom Roger Waters ställt krav på att det ska vara fysiskt skadade veteraner, samt i vilken insats och vilket år som skadan uppkom. Om kandidaten är förhindrad någon av dagarna, så ange det med.Som veteran (fysiskt hel dock) blir jag varm inombords av denna typ av initiativ. Jag har kollegor som skadats i tjänsten som jag gärna ser får gå på konsert.

Var är de svenska initiativen? Kadett Lindeblad ordnade en bra manifestation, ett exempel på att det faktiskt både går och att det finns behov. Jag skulle uppskatta motsvarande initativ från den svenska eliten. Gratiskonsert med Gessle och Sabaton på veteranfesten Östra Stranden i sommar? Eller en veterankonstutställning på konsthall med Berkans låtar i högtalarsystemet?

5 kommentarer:

 1. Heder åt Roger. Att en representant för världens bästa rockband faktiskt inte bara tänker på egen snöd vinning hedrar honom. Kan han inte locka med David Gilmour och Nick Mason också?

  GMY

  Sinuhe

  SvaraRadera
 2. Mycket bra initiativ och mycket amerikanskt. Jag misstänker att ps HKV så fruktar man bilder i pressen på svenska veteraner med amputerade ben...

  SvaraRadera
 3. Lika fantastiskt rörande som Waters initiativ är, lika pinsamt är det att en UTLÄNDSK artist hinner före våra egna inhemska artister att visa upskattning för våra soldater.

  Erik Lagersten- Agera på detta nu.
  Visa FM:s tacksamhet till Waters för hans lovvärda initiativ. Det är skitsamma om det är politiskt känsligt. Medmänsklighet är en värdering som vi alltid står för och hyllar i FM.

  Eller?

  SvaraRadera
 4. ...och nu verkar FM ha tagit Anonym 08.04 på orden. http://chefsingenjoren.blogspot.com/2011/03/ny-medalj.html
  /EXC

  SvaraRadera
 5. Mycket bra jobbat Erik Lagersten och FM!

  Detta värmer mitt i övrigt cyniska hjärta...

  SvaraRadera

Skriv en signatur för underlätta vid repliker och debatt.
Håll dig till ämnet och god ton.
Bloggägaren förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer utanför skjutgränserna.