lördag 27 mars 2010

Medaljutdelning på Livgardet


Idag fick några personer mottaga välförtjänta utmärkelser av Fredsbaskrarna, på Fredsbaskrarnas årsmöte på Livgardet. Dessa har på olika sätt bidragit till att förbättra för veteraners väl och ve. Det är kul att dessa uppmärksammas. Utan att för den skull förbise de övriga medaljörerna vill jag peka på två:

En av medaljörerna är Johanne Hildebrandt som varit väldigt aktiv i olika media för att lyfta fram verkligheten kring våra insatser och som genom informationspridning verkat för att hanteringen av soldater lyfts högre upp på agendan. Vi har inte sett det sista av Johanne i de här sammanhangen och jag hoppas att hon känner att vi veteraner uppskattar henne.

En annan, och kanske mer oväntad, medaljör är Henrik Svensk, mannen bakom websiten Soldf.com. SoldF Forum har under flera år tjänat som en informell informationskanal mellan soldater (blivande, varande och föredetta) och anhöriga med funderingar. Henrik (som även själv varit ute i internationell tjänst)har genom sitt arbete mycket bidragit till ett bättre informationsläge och ökad trygghet för många.

Det finns många sätt att stödja våra soldater och jag uppmanar alla att fundera till på om du kan bidra på något sätt? Ditt stöd behövs.

Kul var att nästa Afghanistan-kontingent FS19 hade anhörigdag samtidigt som Fredsbaskrarna hade sitt årsmöte. På plats fanns alltså soldater med erfarenhet från i princip alla insatsområden från UNEF1 och framåt, samtidigt som de allra färskaste stod inför sina anhöriga i nya fina ökenuniformer. Lycka till FS19.


Jag gratulerar samtliga dagens medaljörer och hoppas att ni värdesätter den tacksamhet som medaljen är en symbol för, precis som vi värdesätter det arbete som ni gjort för oss veteraner.

7 kommentarer:

 1. Stort Grattis till dom Johanne och dom andra
  Synd att jag missade, stod och delade ut informationsblad till FS19:s anhöriga hade gärna sett medaljutdelningen..

  SvaraRadera
 2. Två värdiga medaljörer av många anledningar. Tack för era insatsar och bra jobbat! Ni fyller båda en viktig uppgift, fortsätt så!

  SvaraRadera
 3. Utmärkta val.

  Men, får man möjligen föreslå den inflytelserike och, i vissa läger, fruktade försvars- och säkerhetspolitiske bloggaren Wiseman för medaljering vid nästkommande tillfälle?

  Tror han, i opinionsmässiga termer, uträttat en hel del till förmån för utvecklingen av en anständig svensk veteransoldatpolitik...

  /Sören Holmberg

  SvaraRadera
 4. Ja, Wiseman skulle även jag vilja se som medaljör. Det är bara för folk att föreslå honom till Fredsbaskrarna.

  SvaraRadera
 5. Johanne är ett mycket bra val och SoldF läser jag själv till ibland stort nöje. Jag får nog klassa mig själv som MÖP...

  Grattis till bägge två!

  SvaraRadera
 6. Smickrande. Medalj är trevligt, men förtroende är ännu trevligare.

  SvaraRadera
 7. Tack för beröm och all uppmuntran!
  Tycker också att Wiseman borde få medalj nästa år, och att han kommer på ett sätt att ta emot medaljen på plats samtidigt som han behåller sin anonymitet:=)
  Johanne Hildebrandt

  SvaraRadera

Skriv en signatur för underlätta vid repliker och debatt.
Håll dig till ämnet och god ton.
Bloggägaren förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer utanför skjutgränserna.