söndag 7 augusti 2011

Patetiskt Ofog

Anti-det-mesta-gruppen Ofog fortsatte sina aktioner under Stockholm Pride.
Den här gången gick de på försvarsanställda och trakasserade dessa under festivalen.
Det visar att det är en bra bit att gå innan världen kan vara utan skyddsfunktioner såsom Polis och Militär. Ofog tydliggör verkligen behovet av de som de försöker motarbeta. Snacka om kontraproduktivt!

Jag tror inte att Ofog fick särskilt mycket stöd för sin verksamhet genom den aktionen. Patetiskt!

/Cynisk

Uppdatering: SVD.se om manifestationen

INFODIR Lagersten:
– Här är vi besjälade av demonstrations- och yttrandefrihet och Försvarsmakten finns till för att garantera den. Men det är förjävligt att våra medarbetare som vågar stå upp och visa vilka de är ska ifrågasättas på ett personligt plan. För en del av dem i paraden har det säkert varit en svår process att våga visa vem de är, säger Erik Lagersten.

För jävligt sa Bull!

Uppdatering II: Soldater kränkta
Det antimilitära nätverket Ofogs attack mot Försvarsmaktens deltagande i Prideparaden kommer att polisanmälas. Flera soldater tog illa vid sig och kände sig kränkta.

Att kränka folk tycks inte vara helt i linje med Ofogs verksamhetsidé och nu polisanmäls de. Ganska misslyckat!

10 kommentarer:

 1. Individens integritet är väl något man är beredd att offra för att nå målet att demilitarisera världen...

  SvaraRadera
 2. Man kan inte bli annat än förbannad när OFOG utnyttjar pridefestivalen för att bedriva sin verksamhet. Fy fan för OFOG för att dom förstör för människor som redan haft det tillräckligt svårt med sin sexuella läggning, ska dom behöva förnedras offentligt när dom egentligen ska hyllas, respekteras och få förståelse? Nej, nu har ni gått för långt. Låt fokus på Pridefestivalen ligga på rätt saker och inte på erat intresse.

  SvaraRadera
 3. sett från twitter:
  @owenil // owe nilsson
  (Politisk reporter på TT i 25 år)


  Märkvärdigt trots allt med en parad för stolthet där deltagarna trakasserar varandra. #Pride11

  Vad kan jag säga, håller med owe till 100000%!!!

  SvaraRadera
 4. Jag är fruktansvärt arg.

  Det är sådana här gånger man måste minnas Voltaire för att inte tappa greppet helt.

  Det som irriterar mig mest är att man angriper och kränker enskilda personer. Det visar tydligt att OFOG fullständigt struntar i de värderingar man själv säger att man står för.

  Taget ur OFOG:s hemsida där dom beskriver sin plattform:

  "Våra arbetsmetoder kännetecknas av öppenhet, ansvar och respekt gentemot alla inblandade och omsorg om vår egen och andras säkerhet.
  .
  .
  .
  Vi är medvetna om att det i alla grupper uppstår informella makthierarkier baserade på till exempel kön, klass, etnicitet och social status. De kan också uppstå av mer diffusa orsaker som t.ex. skillnader i självförtroende och erfarenhet. Vi motarbetar aktivt dessa makthierarkier i vårt arbete och verkar för organisationsformer där alla kan känna sig välkomna och vara delaktiga på lika villkor. För en effektiv kamp ska allas röster höras.
  .
  .
  .
  Militarismen baseras på att makt skapas och upprätthålls med militär överlägsenhet. Strukturellt förtryck som rasism, sexism och homofobi samt ekonomiska och sociala klyftor förstärks av militarismen."

  Dessa förmåner gäller uppenbarligen endast om man är medlem i eller sympatiserar med OFOG. Om man inte gör det så är ens åsikter mindre värda och man står fritt att mobbas, trakasseras och kränkas på ett personligt plan.

  Det är en vidrig och elitistisk människosyn och inget annat än hyckleri.

  SvaraRadera
 5. Jag blev just tipsad om att Ofog bjöd in en rysk överste som föreläsare under organisationens läger "War starts here" i Norrbotten.
  Ryska militärer går tydligen bra.

  Patetiskt Ofog!

  SvaraRadera
 6. Ja, det är märkligt att homosexuella angriper andra homosexuella under en parad som ska vara deras gemensamma front. Nu är kanske inte alla i ofog homosexuella, men homofober måste jubla oavsett.

  SvaraRadera
 7. Försvaret skulle göra en PK-insats och vara med på Pride ???

  Några anarkister ville leka med på sina egna villkor ????

  Är det inte dags att satsa på robotsoldater istället för köttglasspinnar...

  Happy "rimming" to all of you HBTQ out there :-)

  SvaraRadera
 8. Retweetar: "Fantastiskt! Väntar fortfarande helt förgäves på att Ofog ska genomföra en aktion i Ryssl, Syrien eller Libyen."

  Fick svaret: "@wisemanswisdoms varför ska en organisation med parollen "Kriget börjar här" åka till Ryssland?"

  "Av samma anledning som man härom året åkte till Skottland."


  Härom året var Ofog i Skottland för att protestera mot kärnvapen. När Ryssland nu flyttar fram kärnvapen till Kaliningrad finns det inga protester från Ofog. Istället ställer man snällt upp i Russia Today och intervjuas om hemska Sverige som övar med NATO och därigenom hotar Ryssland.

  SvaraRadera
 9. Ofog har verkligen "skitit sig själv i näven" med det här tilltaget. Att genomföra en die-in pekar inte ut någon individ, medan det här är ett väldigt fult tilltag som går mot hela tanken med Pride. Tyder på dålig repekt för andras åsikter, andra människors värde och evenemangets anda.
  Synd bara att reaktionerna utanför berörda parter inte blivit större. Jag kan bara tänka mig vilket liv det skulle bli i media om någon skulle köpa annonsplats med bilder på folk från Ofog med infällda pratbubblor eller publicera dyilka på t ex HOF:s hemsida. Det hade bedömt kallats för förtal och ärekränkning.

  När det gäller polisanmälan så är jag lite kluven. Å enda sidan anser jag det väldigt befogat med tanke på allvaret i tilltaget. Å andra sidan tycker jag det är lite synd att berörda ska behöva dra fram det slitna kränkningskortet. Personerna i fråga drabbas (återigen?) av att behöva slåss för rätten till vilka dom är allt på grund av ett omoget och fånigt tilltag. Jag kan dessutom tänka mig att det till viss del kan bli kontraproduktivt för synen på HBTQ-militärer hos vissa människor.

  Jag har aldrig varit speciellt mycket för den ibland lite påklistrade PK-ytan som finns inom och utanför FM då jag i grunden alltid tyckt att det inte borde vara så märkligt att folk ska kunna få vara som de är. Såna här händelser gör dock att man inser att tyvärr är det tydligen inte så jäkla enkelt för en del.

  SvaraRadera
 10. @Anonym 7 Augusti 21:22 skrev:

  "Individens integritet är väl något man är beredd att offra för att nå målet att demilitarisera världen..."

  Ja, den enskilda människan brukar sällan ha något större värde för sådana som er...

  SvaraRadera

Skriv en signatur för underlätta vid repliker och debatt.
Håll dig till ämnet och god ton.
Bloggägaren förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer utanför skjutgränserna.